forum E24 Strona Główna forum E24
www.6.com.pl

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Moj Hai
Autor Wiadomość
codigo 

Wysłany: 30-09-2012, 00:07   

Na pewno uda się dograć jakiś termin - wysłałem PW :-)
Dobiera teraz doczytałem, że w Twojej 6 jest tapicerka buffalo nutria. Tym bardziej nie mogę się doczekać spotu, ponieważ wg mnie jest to najładniejsze wnętrze jakie można było zamówić do CS/1, i muszę je zobaczyć na żywo.

1986 635CSiA

Jule 

Pomogła: 2 razy
Wysłany: 30-09-2012, 15:24   

Moj Rekin byl robiony dla szefa jednej z Filiali BMW - to facet wiedzial co wybrac :wink: Ale fakt bajer jest ... tyle ze troche upierdliwy, bo ciezko o zamienniki. Zdobycie w miare dobrej brazowej przedniej szyby (moja miala male pekniecie i chcialam zeby wymienili odrazu przy lakierowaniu) zajelo mi poltora roku. Jeszcze pare rzeczy we wnetrzu przydalo by sie "odnowic" ale ciezko jest.

codigo 

Wysłany: 30-09-2012, 21:33   

Wiem coś o tym, sportowych buffalo anthrazit szukałem 2 lata.

A co masz do odnowienia? Coś jest zniszczone, czy po prostu kolor skóry wyblakł?

1986 635CSiA

Macias 

Wysłany: 30-09-2012, 21:42   

cześc, jule... trochę się tu pozmieniało w przez te kilka lat :hmm:

E24 RACING - w końcu wyjechała z garage :)
E39 530d/A jednak zmieniłem na manual - touring, hotel, holownik, itp, itd,
E39 540i/A express - 39,9 dm3/100...
E87 120d/A dla Pani frau.....

ASSISTANCE +48 605 269 269 (BMW BMW)
BMW PARTS & GARAGE +48 605 627 627 (MCS MCS)

Jule 

Wysłany: 01-10-2012, 15:16   

codigo ta wyblakla skora bardzo mi sie podoba, chyba nawet lepiej niz nowa i tu jest wlasnie problem. Jak "cynowali" mi bude, to wyciagneli cale bebechy ze srodka - gdzies to stalo z boku i cos zracego im kapnelo na fotel kierowcy, no i mam dziure. Czyli szukam fotel ale wlasnie juz taki wyblakly musi byc tz nie podrabiany, barwiony czy cos :wink: Jak nie znajde, to rozmawialam juz z gosciem ktory zajmuje sie takimi rzeczami i bedziemy szukali cos bardzo podobnego i poprostu wymieni mi ten kawalek. I jeszcze pare rzeczy np brazowy boczek slupka od strony kierowcy, bo derma sie juz ponadzierala tam gdzie klamra pasa uderza i na dole od wsiadania do tylu ale to tez gosc moze mi w ostatecznosci zakleic na nowo. No i potrzebuje brazowy podlokietnik - ten od strony pasazera - na drzwiach a raczej sama czesc zamykania drzwi, bo sa dwa pekniecia ale to tylko dla mojej optyki, bo w niczym to nie przeszkadza. Zreszta zobaczysz jak sie spotkamy.
macias :piwko: to ja poprosze szczegolowe info na pm-a, co i jak i czy mam sie juz zaczac bac :twisted:

codigo 

Wysłany: 01-10-2012, 17:13   

Jule napisał/a:
codigo ta wyblakla skora bardzo mi sie podoba, chyba nawet lepiej niz nowa i tu jest wlasnie problem. Jak "cynowali" mi bude, to wyciagneli cale bebechy ze srodka - gdzies to stalo z boku i cos zracego im kapnelo na fotel kierowcy, no i mam dziure. Czyli szukam fotel ale wlasnie juz taki wyblakly musi byc tz nie podrabiany, barwiony czy cos :wink: Jak nie znajde, to rozmawialam juz z gosciem ktory zajmuje sie takimi rzeczami i bedziemy szukali cos bardzo podobnego i poprostu wymieni mi ten kawalek. I jeszcze pare rzeczy np brazowy boczek slupka od strony kierowcy, bo derma sie juz ponadzierala tam gdzie klamra pasa uderza i na dole od wsiadania do tylu ale to tez gosc moze mi w ostatecznosci zakleic na nowo. No i potrzebuje brazowy podlokietnik - ten od strony pasazera - na drzwiach a raczej sama czesc zamykania drzwi, bo sa dwa pekniecia ale to tylko dla mojej optyki, bo w niczym to nie przeszkadza. Zreszta zobaczysz jak sie spotkamy.

Jule,

Nie wiem, której części fotela potrzebujesz, ale to może Cię zainteresować: http://stores.ebay.com/no...&_sid=133735934
Są też brązowe boczki słupków B: http://www.ebay.com/itm/8...=item231c76cf43
Sprzedający miał całe wnętrze buffalo nutria, ale cześć już się sprzedała. Musisz tylko ogarnąć transport morski, ale myślę, że warto. Ewentualnie możesz się dogadać z firmami, które sprowadzają samochody ze Stanów, i wtedy dostarczasz to do ich siedziby w USA, oni wrzucają to do bagażnika i odbierasz w Polsce :-)

Jeśli chodzi o to, że wyblakły kolor jest super to też tak myślałem, dopóki nie zacząłem "odmładzać" swoich, ale to zobaczysz na żywo.

1986 635CSiA

Jule 

Wysłany: 04-10-2012, 16:30   

Wlasnie o te manele mi chodzilo, z tym ze raczej w takie "dalekie podroze" bawic sie nie bede. To jesc nie wola :wink: i wypoluje z czasem na niemieckim ebey-u a tam zakupy i przywiezienie sa bez problemu. Dziure mam na boku siedzienia tz to jest ta czesc co "dupke trzyma" i wlasciwie nawet sama skora z zaglowka by mi wystarczyla zeby wstawic ten kawalek.
A co do koloru skory i blakniecia, to moze masz i racje, bo nieraz jak przy sprzataniu opuszczam srodkowe oparcie tylnich foteli - u mnie nigdy nie uzywane i widze jaka skora byla na poczatku, to musze powiedziec, ze ladnie to musialo wygladac ... ale jak robie fotele srodkiem ktory czysci i pielegnuje skore, to fotele robia sie ciemniejsze i z niecierpliwoscia czekam kiedy sie srodek wchlonie, zeby wyjasnialo :v;

Łyżwa 

Wysłany: 04-10-2012, 16:58   

Też mam wyblakłą i też widzę na podłokietniku jaka była. Ostatnio nie chowam podłokietnika żeby wypłowiał bo moim zdaniem u mnie wypłowiała skóra jest ładniejsza niż orginał. To tak jakby tapicerka dostosowywała się do mody :wink:

codigo 

Wysłany: 04-10-2012, 17:10   

Jule, Łyżwa,

Macie jakieś fotki Waszych wnętrz? :-)

1986 635CSiA

Łyżwa 

Wysłany: 04-10-2012, 22:52   

u mnie to jest tak ...widok z powietrza

Jule 

Wysłany: 05-10-2012, 18:14   

Nowej jaka byla, tez nie mozna niczego zarzucic w optyce ale ta starzejaca sie, tez jest atrakcyjna. Jak dla mnie, mogly by sie przednie fotele mniej swiecic :wink: u mnie niestety zaczyna sie skora robic "wyswiechtana" hihi no ale ja w sezonie auto uzywam na codzien, to sie zurzywa. Tylnie fotele sa jeszcze fajnie matowe i lepiej mi sie podobaja.
Ostatnio zadnych zdjec niestety nie robilam ... i mam tylko takie starsze. Teraz widze, ze musza byc bardzo starsze, bo jeszcze fotel caly mam :wink:

Janusz200 

Wysłany: 05-10-2012, 18:36   

Moi drodzy, spróbujcie godziwie wyczyścić fotele - zaprawdę, cuda się waszym oczom ukażą...... Jule, skóra zrobi się bardziej matowa.

Łyżwa, już dawno Ci mówiłem, że masz brudne fotele. Sprawdź, czy wsiadając w czystych jasnych spodniach nie wysiadasz w brudnych. No i porzuć wreszcie te nieczyste myśli o sprzedaży szóstki. Jeśli nie porzucisz, przyjadę z egzorcystą.
(z instrukcji obsługi)

Macias 

Wysłany: 05-10-2012, 18:50   

janusz u ciebie skóra jest lakierowana, więc można ją wyczyścić/wyprać/polakierować itp, bo brud nie wnika w głąb. z bufalo i nutrią się tak do końca nie da, bo to wygląda trochę jak zamsz.

E24 RACING - w końcu wyjechała z garage :)
E39 530d/A jednak zmieniłem na manual - touring, hotel, holownik, itp, itd,
E39 540i/A express - 39,9 dm3/100...
E87 120d/A dla Pani frau.....

ASSISTANCE +48 605 269 269 (BMW BMW)
BMW PARTS & GARAGE +48 605 627 627 (MCS MCS)

codigo 

Wysłany: 05-10-2012, 20:00   

Ja gorąco polecam produkty Leatherique Rejuvenator Oil & Prestine Clean. Moje buffalo się bardzo świeciły i były wypłowiałe. Teraz są bardziej matowe i kolor zaczął wracać. Podkreślę, że to nie jest żaden środek farbujący.

PS. Bardzo ładne te wnętrza. Jak jeszcze kiedyś zdrecyduję się na e24 cs1 to tylko buffalo nutria.

1986 635CSiA

Łyżwa 

Wysłany: 05-10-2012, 23:01   

he he, kto nie miał takiej ten nie wie co mówi. Moja jak ją się czyści to robi sie czarna. W zasadzie to ona kiedyś była czarna.

Odpowiedz do tematu