|
Moj Hai |
| Autor |
Wiadomość |
codigo

Pomógł: 5 razy Dołączył: 17 Kwi 2012 Posty: 370 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 30-09-2012, 00:07
|
|
|
Na pewno uda się dograć jakiś termin - wysłałem PW
Dobiera teraz doczytałem, że w Twojej 6 jest tapicerka buffalo nutria. Tym bardziej nie mogę się doczekać spotu, ponieważ wg mnie jest to najładniejsze wnętrze jakie można było zamówić do CS/1, i muszę je zobaczyć na żywo. |
_________________ Pozdrawiam,
Kamil
1986 635CSiA |
|
|
|
 |
Jule

Pomogła: 2 razy Dołączyła: 26 Lut 2006 Posty: 148 Skąd: Wroclaw-Legnica
|
Wysłany: 30-09-2012, 15:24
|
|
|
Moj Rekin byl robiony dla szefa jednej z Filiali BMW - to facet wiedzial co wybrac Ale fakt bajer jest ... tyle ze troche upierdliwy, bo ciezko o zamienniki. Zdobycie w miare dobrej brazowej przedniej szyby (moja miala male pekniecie i chcialam zeby wymienili odrazu przy lakierowaniu) zajelo mi poltora roku. Jeszcze pare rzeczy we wnetrzu przydalo by sie "odnowic" ale ciezko jest. |
|
|
|
 |
codigo

|
Wysłany: 30-09-2012, 21:33
|
|
|
Wiem coś o tym, sportowych buffalo anthrazit szukałem 2 lata.
A co masz do odnowienia? Coś jest zniszczone, czy po prostu kolor skóry wyblakł? |
Kamil
1986 635CSiA |
|
|
|
 |
Macias

Pomógł: 49 razy Dołączył: 19 Lut 2005 Posty: 4062 Skąd: Kolonia Ldzań 23B
|
Wysłany: 30-09-2012, 21:42
|
|
|
cześc, jule... trochę się tu pozmieniało w przez te kilka lat |
_________________ pozdrawiam
Macias
E24 RACING - w końcu wyjechała z garage
E39 530d/A jednak zmieniłem na manual - touring, hotel, holownik, itp, itd,
E39 540i/A express - 39,9 dm3/100...
E87 120d/A dla Pani frau.....
ASSISTANCE +48 605 269 269 (BMW BMW)
BMW PARTS & GARAGE +48 605 627 627 (MCS MCS) |
|
|
|
 |
Jule

|
Wysłany: 01-10-2012, 15:16
|
|
|
codigo ta wyblakla skora bardzo mi sie podoba, chyba nawet lepiej niz nowa i tu jest wlasnie problem. Jak "cynowali" mi bude, to wyciagneli cale bebechy ze srodka - gdzies to stalo z boku i cos zracego im kapnelo na fotel kierowcy, no i mam dziure. Czyli szukam fotel ale wlasnie juz taki wyblakly musi byc tz nie podrabiany, barwiony czy cos Jak nie znajde, to rozmawialam juz z gosciem ktory zajmuje sie takimi rzeczami i bedziemy szukali cos bardzo podobnego i poprostu wymieni mi ten kawalek. I jeszcze pare rzeczy np brazowy boczek slupka od strony kierowcy, bo derma sie juz ponadzierala tam gdzie klamra pasa uderza i na dole od wsiadania do tylu ale to tez gosc moze mi w ostatecznosci zakleic na nowo. No i potrzebuje brazowy podlokietnik - ten od strony pasazera - na drzwiach a raczej sama czesc zamykania drzwi, bo sa dwa pekniecia ale to tylko dla mojej optyki, bo w niczym to nie przeszkadza. Zreszta zobaczysz jak sie spotkamy.
macias to ja poprosze szczegolowe info na pm-a, co i jak i czy mam sie juz zaczac bac |
|
|
|
 |
codigo

|
Wysłany: 01-10-2012, 17:13
|
|
|
| Jule napisał/a: | codigo ta wyblakla skora bardzo mi sie podoba, chyba nawet lepiej niz nowa i tu jest wlasnie problem. Jak "cynowali" mi bude, to wyciagneli cale bebechy ze srodka - gdzies to stalo z boku i cos zracego im kapnelo na fotel kierowcy, no i mam dziure. Czyli szukam fotel ale wlasnie juz taki wyblakly musi byc tz nie podrabiany, barwiony czy cos Jak nie znajde, to rozmawialam juz z gosciem ktory zajmuje sie takimi rzeczami i bedziemy szukali cos bardzo podobnego i poprostu wymieni mi ten kawalek. I jeszcze pare rzeczy np brazowy boczek slupka od strony kierowcy, bo derma sie juz ponadzierala tam gdzie klamra pasa uderza i na dole od wsiadania do tylu ale to tez gosc moze mi w ostatecznosci zakleic na nowo. No i potrzebuje brazowy podlokietnik - ten od strony pasazera - na drzwiach a raczej sama czesc zamykania drzwi, bo sa dwa pekniecia ale to tylko dla mojej optyki, bo w niczym to nie przeszkadza. Zreszta zobaczysz jak sie spotkamy. |
Jule,
Nie wiem, której części fotela potrzebujesz, ale to może Cię zainteresować: http://stores.ebay.com/no...&_sid=133735934
Są też brązowe boczki słupków B: http://www.ebay.com/itm/8...=item231c76cf43
Sprzedający miał całe wnętrze buffalo nutria, ale cześć już się sprzedała. Musisz tylko ogarnąć transport morski, ale myślę, że warto. Ewentualnie możesz się dogadać z firmami, które sprowadzają samochody ze Stanów, i wtedy dostarczasz to do ich siedziby w USA, oni wrzucają to do bagażnika i odbierasz w Polsce
Jeśli chodzi o to, że wyblakły kolor jest super to też tak myślałem, dopóki nie zacząłem "odmładzać" swoich, ale to zobaczysz na żywo. |
Kamil
1986 635CSiA |
|
|
|
 |
Jule

|
Wysłany: 04-10-2012, 16:30
|
|
|
Wlasnie o te manele mi chodzilo, z tym ze raczej w takie "dalekie podroze" bawic sie nie bede. To jesc nie wola i wypoluje z czasem na niemieckim ebey-u a tam zakupy i przywiezienie sa bez problemu. Dziure mam na boku siedzienia tz to jest ta czesc co "dupke trzyma" i wlasciwie nawet sama skora z zaglowka by mi wystarczyla zeby wstawic ten kawalek.
A co do koloru skory i blakniecia, to moze masz i racje, bo nieraz jak przy sprzataniu opuszczam srodkowe oparcie tylnich foteli - u mnie nigdy nie uzywane i widze jaka skora byla na poczatku, to musze powiedziec, ze ladnie to musialo wygladac ... ale jak robie fotele srodkiem ktory czysci i pielegnuje skore, to fotele robia sie ciemniejsze i z niecierpliwoscia czekam kiedy sie srodek wchlonie, zeby wyjasnialo |
|
|
|
 |
Łyżwa

Pomógł: 2 razy Dołączył: 07 Gru 2003 Posty: 749 Skąd: Ożarów Maz.
|
Wysłany: 04-10-2012, 16:58
|
|
|
Też mam wyblakłą i też widzę na podłokietniku jaka była. Ostatnio nie chowam podłokietnika żeby wypłowiał bo moim zdaniem u mnie wypłowiała skóra jest ładniejsza niż orginał. To tak jakby tapicerka dostosowywała się do mody |
_________________ 635 CSiA 84' |
|
|
|
 |
codigo

|
Wysłany: 04-10-2012, 17:10
|
|
|
Jule, Łyżwa,
Macie jakieś fotki Waszych wnętrz? |
Kamil
1986 635CSiA |
|
|
|
 |
Łyżwa

|
Wysłany: 04-10-2012, 22:52
|
|
|
| u mnie to jest tak ...widok z powietrza |
|
|
|
 |
Jule

|
Wysłany: 05-10-2012, 18:14
|
|
|
Nowej jaka byla, tez nie mozna niczego zarzucic w optyce ale ta starzejaca sie, tez jest atrakcyjna. Jak dla mnie, mogly by sie przednie fotele mniej swiecic u mnie niestety zaczyna sie skora robic "wyswiechtana" hihi no ale ja w sezonie auto uzywam na codzien, to sie zurzywa. Tylnie fotele sa jeszcze fajnie matowe i lepiej mi sie podobaja.
Ostatnio zadnych zdjec niestety nie robilam ... i mam tylko takie starsze. Teraz widze, ze musza byc bardzo starsze, bo jeszcze fotel caly mam
 |
|
|
|
 |
Janusz200

Pomógł: 11 razy Dołączył: 19 Maj 2009 Posty: 807 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 05-10-2012, 18:36
|
|
|
Moi drodzy, spróbujcie godziwie wyczyścić fotele - zaprawdę, cuda się waszym oczom ukażą...... Jule, skóra zrobi się bardziej matowa.
Łyżwa, już dawno Ci mówiłem, że masz brudne fotele. Sprawdź, czy wsiadając w czystych jasnych spodniach nie wysiadasz w brudnych. No i porzuć wreszcie te nieczyste myśli o sprzedaży szóstki. Jeśli nie porzucisz, przyjadę z egzorcystą. |
_________________ 635 CS z 1980 - Hermann
Your brand-new BMW is a splendid sight.
Ihr fabrikneuer BMW Wagen ist ein erfreulicher Anblick.
(z instrukcji obsługi) |
|
|
|
 |
Macias

Pomógł: 49 razy Dołączył: 19 Lut 2005 Posty: 4062 Skąd: Kolonia Ldzań 23B
|
Wysłany: 05-10-2012, 18:50
|
|
|
| janusz u ciebie skóra jest lakierowana, więc można ją wyczyścić/wyprać/polakierować itp, bo brud nie wnika w głąb. z bufalo i nutrią się tak do końca nie da, bo to wygląda trochę jak zamsz. |
_________________ pozdrawiam
Macias
E24 RACING - w końcu wyjechała z garage
E39 530d/A jednak zmieniłem na manual - touring, hotel, holownik, itp, itd,
E39 540i/A express - 39,9 dm3/100...
E87 120d/A dla Pani frau.....
ASSISTANCE +48 605 269 269 (BMW BMW)
BMW PARTS & GARAGE +48 605 627 627 (MCS MCS) |
|
|
|
 |
codigo

|
Wysłany: 05-10-2012, 20:00
|
|
|
Ja gorąco polecam produkty Leatherique Rejuvenator Oil & Prestine Clean. Moje buffalo się bardzo świeciły i były wypłowiałe. Teraz są bardziej matowe i kolor zaczął wracać. Podkreślę, że to nie jest żaden środek farbujący.
PS. Bardzo ładne te wnętrza. Jak jeszcze kiedyś zdrecyduję się na e24 cs1 to tylko buffalo nutria. |
Kamil
1986 635CSiA |
|
|
|
 |
Łyżwa

|
Wysłany: 05-10-2012, 23:01
|
|
|
| he he, kto nie miał takiej ten nie wie co mówi. Moja jak ją się czyści to robi sie czarna. W zasadzie to ona kiedyś była czarna. |
|
|
|
 |
|
|