forum E24 Strona Główna forum E24
www.6.com.pl

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
PiotrPiskozub - 635CSi/A '87
Autor Wiadomość
Macias 

Wysłany: 12-09-2012, 00:07   

jak co?, przecież plany szybko się roznoszą :mrgreen:

E24 RACING - w końcu wyjechała z garage :)
E39 530d/A jednak zmieniłem na manual - touring, hotel, holownik, itp, itd,
E39 540i/A express - 39,9 dm3/100...
E87 120d/A dla Pani frau.....

ASSISTANCE +48 605 269 269 (BMW BMW)
BMW PARTS & GARAGE +48 605 627 627 (MCS MCS)

Mati 

Wysłany: 12-09-2012, 08:41   

PiotrPiskozub napisał/a:
Łyżwa napisał/a:
PiotrPiskozub napisał/a:
A że nie BBSy czy Alpiny? Może dlatego, że 90% 6er jeździ na takich...

90% też nie ma gazu....

???? :??:
I co z tego wynika?

Że możesz znaleźć się jeszcze w bardziej ścisłej czołówce wyróżnienia się :)

PiotrPiskozub 

Wysłany: 12-09-2012, 09:01   

Mati napisał/a:
PiotrPiskozub napisał/a:
Łyżwa napisał/a:
PiotrPiskozub napisał/a:
A że nie BBSy czy Alpiny? Może dlatego, że 90% 6er jeździ na takich...

90% też nie ma gazu....

???? :??:
I co z tego wynika?

Że możesz znaleźć się jeszcze w bardziej ścisłej czołówce wyróżnienia się :)

Wow! Poziom komentarzy administracji powala...

Czyli mam rozumieć, że jeśli nie masz w pełni oryginalnego auta to nie możesz tutaj go pokazać bez możliwości bycia skrytykowanym za włożony w samochód wkład?

Marek 

Wysłany: 12-09-2012, 09:41   

Piotr - to taki specyficzny humor na tym forum - przyzwyczajaj się ... auto prezentuje się wyśmienicie (szczególnie w porównaniu do czasów z Sztutowa). Kawał dobrej roboty. A felgi - rzecz gustu - jak Tobie się podoba to mi x3. To Twoje auto i Twój pomysł na to. I tak trzymać. Chciałbym zobaczyć na żywo wnętrze, bo wygląda super. :piwko:

Co do głośników (3 miechy temu przerabiałem temat w moim cs-ie) - jedynie co mi wlazło na przód bez użycia młotka i gumówki - to peiying-y: http://www.peiying.pl/glosnik/py_aq462c
gwizdek nie wychodzi ponad głośnik (można spokojnie ory. maskownicą zakryć) a i magnes mieści. Z fabrycznym radyjkiem brzmieniowo: wysokie i średnie tony przyjemne i wyraźne, zaś niskich dla mnie ich nie ma - bardziej nieprzyjemnie dudnią niż basują. Ale jak skręcić na radiu "basy" - jest przyjemnie (jak na głośniki 4x6).
Przymierzałem MAGNAT CAR FIT 915 http://www.mse.pl/wyprzed...ar-fit-915.html
Gwizdek wystaje ponad korpus, magnes wchodzi na styk do dziury, wysokie tony przytłumione. Brzmieniowo o dziwo: chiński peiying lepiej zagrał.
Przymierzałem jeszcze głośniki Sinuslive - http://test.extremeaudio....paar-sl150.html
i- gwizdka brak (trzeba dokupić osobny tweeter i gdzieś zamontować), magnes najpotężniejszy i niestety za duży. Zaś brzmieniowo ... tu mnie zaskoczył - bardzo przyjemnie zagrał (mowa o niskich i średnich tonach). Jak bym dało rade go jakoś zmieścić - to dla mnie lider. (w serwisie car-audio - polecili mi zeszlifować ok kawałek magnesu :shock: - jakoś nie mam odwagi :lol: ).
Generalnie z głośników 4x6 super car audio nie uzyskasz. Opisałem moje próby w CS-ie (do 82r) - nie ma bladego pojęcia jakie są zmiany w CS/2 w temacie mocowań głośników przednich.
Ostatnio zmieniony przez Marek 12-09-2012, 10:20, w całości zmieniany 3 razy  

kinior 

Wysłany: 12-09-2012, 09:55   

CS 2 ma prawo byc na kazdych nowoczesnych felach. Nie robi to roznicy. Gleba do cs2 rowniez pasuje jakby co.
Osobiscie podoba mi sie kolor skory, nawet bardzo podoba. Wyszlo ze smakiem oraz gracja i finezja :)
Jak juz nie jest oryginal to i zagazowac mozna, a co. Nieoryginal wart tyle co i czesci z niego to czemu nie ma jezdzic za darmo??

PiotrPiskozub 

Wysłany: 12-09-2012, 10:50   

Marek napisał/a:
Co do głośników (3 miechy temu przerabiałem temat w moim cs-ie) - jedynie co mi wlazło na przód bez użycia młotka i gumówki - to peiying-y: http://www.peiying.pl/glosnik/py_aq462c
gwizdek nie wychodzi ponad głośnik (można spokojnie ory. maskownicą zakryć) a i magnes mieści. Z fabrycznym radyjkiem brzmieniowo: wysokie i średnie tony przyjemne i wyraźne, zaś niskich dla mnie ich nie ma - bardziej nieprzyjemnie dudnią niż basują. Ale jak skręcić na radiu "basy" - jest przyjemnie (jak na głośniki 4x6).

Marek, dzięki za podpowiedź - spróbuję i zobaczymy, czy wejdzie.

Macias 

Wysłany: 12-09-2012, 18:20   

kinior, to trochę mało warte to twoje subaru jest :v:

marek, cs ma dużo mniejsze otwory na głośniki, pisałem to już nie raz.....

Kudeł 

Wysłany: 13-09-2012, 00:44   

PiotrPiskozub napisał/a:
Marek napisał/a:

Marek, dzięki za podpowiedź - spróbuję i zobaczymy, czy wejdzie.

Piotrek, nie wiem jak teraz ale kiedyś PYLE miało głośniki pasujące pod otwory fabryczne, poza tym jeszcze Pioneer i Blaupunkt a te można znaleźć używane w dobrym stanie. Lanzar ma bardzo płaskie konstrukcje a jak szukasz brzmienia z większą ilością detalu to niech cię nie skusi JBL bo tam środek praktycznie nie istnieje a wysokie w zakresie wysokich niższych są tak ubogie, że będziesz się tylko denerwował. Co do głębokości to rzeczywiście nie ma tam pola do popisu ale jeśli ci to nie przeszkadza i nie dużo brakuje można samemu wykonać ze sklejki dystanse pod maskownicę głośnika i gotową pociągnąć czarnym np. matem lub są także gotowe dystanse z plastiku pod maskownice co może rozwiązać problem wystających gwizdków w nowszych konstrukcjach. Dystans pod maskownicą z poziomu "obserwatora" jest praktycznie niezauważalny, jeśli jest rozsądnych rozmiarów ok. 5mm. Sprawdzaj wielkość magnesu oraz głębokość montażu, zaoszczędzi ci to zbędnego latania po sklepach :wink:
E24 635CSI/84
E38 728/96
:piwko:

Marek 

Wysłany: 13-09-2012, 10:14   

z tymi dystansami też się nie poszaleje ... ogranicza z jednej strony schowek (jest prawie na styk z boczkiem) z drugiej dźwignia maski ...
W CS-ie samą wielkość magnesu ogranicza "wnęka drzwi" - głośnik jest umieszczony zbyt blisko otworu - a wnęka drzwi głęboko wchodzi przez co na magnes jest ograniczone miejsce. W moim przypadku to był główny problem.

Macias 

Wysłany: 13-09-2012, 20:34   

w cs'ie otwór na magnes jest mniej więcej o połowę mniejszy niż w innych wersjach e24 i to jest problem....

Kudeł 

Wysłany: 13-09-2012, 20:45   

No to zostaje LANZAR 8) Oni pod tym względem biją innych na głowę co do dźwięku to teraz nie wiem, kiedyś było super ale wszystko się zmienia,choć za blisko 300 stówki to można zakładać już jakiś poziom.
E24 635CSI/84
E38 728/96
:piwko:

chico 

Wysłany: 25-09-2012, 13:55   

dawno nie wertowałem forum...

PiotrPiskozub napisał/a:
Widzę, że komentarze utrzymane w tonie, którego się spodziewałem...

Kudeł napisał/a:
Fajnie wyszło, szkoda, że nie ma z tyłu M-techa, w E24 zawsze mi brakuje tego, to trochę jak z super laską, z przodu żyleta, piękna, zmysłowa, żyje a potem się odwraca i co? I nic... :lol: Dupka musi być :wink:

Ale sylwetka nie ucierpiała aż tak bardzo - nie każdy musi być fanem "dupiatych" lasek... ;)

Kudeł użył złego porównania, CS2 bez spoilera to jak super laska z obsraną dupą, ale rację masz w tym, że każdy lubi co innego.

Dla felg nie znajduje porównania...

Skóry kozackie.

Pozdro :piwko:

Odpowiedz do tematu