|
MattUK-635CSi highline shadowline |
| Autor |
Wiadomość |
MattUK

|
Wysłany: 16-03-2008, 19:33 MattUK-635CSi highline shadowline
|
|
|
1dzień, niestety pogoda nie pozwoliła na więcej niż pieszczoty z bmką... ale gra wstępna była! i komora silnika powoli zaczyna już błyszczec...
ale niestety bunia musi spędzic jeszcze ten weekend pod chmurką , zanim nie wstawie jej do cieplutkiego "pokoiku"
jeśli pogoda pozwoli to jutro zdjęcia z zewnątrz... i ze środka... |
_________________ cheers... |
|
|
|
 |
Maniek

Pomógł: 10 razy Dołączył: 17 Gru 2003 Posty: 680 Skąd: Zgorzelec DZG
|
Wysłany: 16-03-2008, 20:10
|
|
|
no to nie zwlekaj wrzucaj fotki |
_________________ 630CS/A 76' |
|
|
|
 |
Rafał

Pomógł: 7 razy Dołączył: 31 Gru 2007 Posty: 565 Skąd: Szczecin
|
Wysłany: 16-03-2008, 20:29
|
|
|
Jak dobrze widze kolor, to jest Lachssilber Metallic |
_________________ E28 M5
Czesci do rekinów |
|
|
|
 |
MattUK

|
Wysłany: 16-03-2008, 20:45
|
|
|
Rafał... correct answer
wrzuce więcej fotek jak ją umyje... a do tego przydała by sie nieangielska pogoda... |
|
|
|
 |
Mati

Pomógł: 2 razy Dołączył: 04 Cze 2006 Posty: 1459 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 16-03-2008, 20:48
|
|
|
A CS/2 ma taką dziwną tabliczkę? Z ciekawości pytam |
_________________ BMW e24 628 CSI 'Alpinweiss˝" - igła na rozbój. |
|
|
|
 |
Rafał

|
Wysłany: 16-03-2008, 20:57
|
|
|
faktyczne umyj ja |
_________________ E28 M5
Czesci do rekinów |
| Ostatnio zmieniony przez Rafał 16-03-2008, 21:12, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
MattUK

|
Wysłany: 16-03-2008, 21:06
|
|
|
Rafał... no jak to zle toc przecierz zgadłes odrazu a na potwierdzenie twojej wypowiedzi wkleiłem fotke, na dole po lewej jest kawałek czarnej tabliczki... |
|
|
|
 |
Rafał

|
Wysłany: 16-03-2008, 21:15
|
|
|
[quote="MattUK"]Rafał... no jak to zle
Teraz wlazlem i widzialem. |
_________________ E28 M5
Czesci do rekinów |
|
|
|
 |
radosc

Pomógł: 5 razy Dołączył: 16 Wrz 2005 Posty: 512 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 16-03-2008, 22:06
|
|
|
To ja wkleję więcej zdjęć twojej szóstki:D
Auto jest słodkie! No i to special order black highline w środku! Gratuluje! |
_________________ [URL=http://www.linkedin.com/in/radosc] |
|
|
|
 |
MattUK

|
Wysłany: 16-03-2008, 22:09
|
|
|
radosc.. jaaa wiedziałem że ją ktos znajdzie... chciałem zrobic wrażenie ładną(czystą) bunią...
ale żeś mnie uprzedził wklejając te brudne zdjęcia...
fakt, piękna jest... i ten środek...
jutro będą foty!!! |
|
|
|
 |
radosc

|
Wysłany: 16-03-2008, 22:11
|
|
|
Mogę wykasować
PS: Mam bardzo podobną tylko że w nagarosilver motorsport edition |
|
|
|
 |
MattUK

|
Wysłany: 16-03-2008, 22:17
|
|
|
hehe!!! nie no co Ty! ale imponuje mi ze zadałeś sobie tyle trudu i powklejałes tu te fotki... w sumie to- dzięki
nagaro silver- też piękna
mi sie już mózg przegrzewa i komp też, od czytania i zbierania info o tym modelu... a to dopiero początek... |
|
|
|
 |
radosc

|
Wysłany: 16-03-2008, 22:41
|
|
|
Jak coś mogę pomóc to z chęcią podziele się wiedzą. Co do samego auta to wygląda naprawde imponująco. Przebieg wspaniały, ciekawe ilu masz wpisanych w v5 poprzednich właścicieli? W tym czasie kiedy twoja została wyprodukowana oferowano w salonach rzeczoną wersję motorsport edition, która miala lakier z poza palety (macaoblue, nagarosilver i misanored), dodatkowy kolor środka również nie uwzględniony w palecie (czarny), zawieszenie od mki i wszystkie sportowe opcje w standardzie. Były bardzo drogie te szóstki więc oszczędni (o ile o ludziach wydających na dzisiejsze tak z 500tys zł można mówić oszczędni) zamawiali lachsilver z czarnymi fotelami (można bylo w special order), dodatki w postaci mkowskiej kiery i sportowych foteli i mieli właściwie bardzo podobne do edycji auto za mniejszą kasę. Dodatkiem "populatnym" dla tych wersji była Mka na klapie choć przez cały okres użytkowania chętnie takową dolepiano nawet modelom 628 .
Highline w standardzie miały automat elektroniczny, klime, pełną elektrykę, regulowane światła z wycieraczkami, rolete, wnętrze obszyte w całości skórą, mkowski spoiler. Rzadziej zamawiano podgrzewanie foteli, servotronik i sound system. Nivo w standardzie na kontynencie i w USA nie było nawet w opcji, katalizatory sprzedawały się jednostkowo. Na kontynencie opcją były wycieraczki świateł za to w USA highliny miały w standardzie lodówkę z tyłu i nivo ale nie miały opcji wycieraczek świateł oraz mkowskiego spoilera. Takie to juz marketingowe "czarowanie". W europie bardzo mało sprzedano highlinów kilkadziesiąt. Jak już byly to miały szycie takie jak towja czyli wszystko w skórze łącznie z deską tak samo jak w UK. Za to w USA nie deska oprócz modelu 87 nie była obszyta podobnie jak boczki te zaraz pod szybą. Okazało się że w ciepłych stanach skróa szybko wysychała na wiór i było sporo reklamacji. W uk jej to nie groziło.
Tak więc możesz sam wywnioskować że takiej szóstki jaką ty masz nie kupisz nigdzie indziej. W europie może jak byś miał duużo szczęścia i worek kasy (tak z 15 tys euro minimum) a i tak najprawdopodobniej była by z katalizatorem. W usa miała by trefnie zdławiony silnik i byłaby bez opcji pełnej highline i bez czarnych foteli, więc zostaly tylko te nieliczne cs/2 z UK. Doslownie kilkaset sztuk w pełnej opcji z silniczkiem 220koni i w fantastycznych kombinacjach kolorystycznych. GRATULUJE:) |
|
|
|
 |
MattUK

|
Wysłany: 16-03-2008, 23:25
|
|
|
radosc... uuuu teraz to żeś mi dopiero zaimponował!
hmm... jest dokładnie tak jak piszesz, wszystko sie zgadza, łącznie z tym ze niemam podgrzewanych foteli... lodófffki itd... ale cała reszta tak jak napisałes UK highline!
co do właścicieli 5 ale 3ostatnich rodzina i full servis history z ASO, nic w niej nie cieknie, silnik suchy... na nadkolach bardzo delikatnie tuż przy samym progu wychodzi rudy... ale sie nim zajme niedługo... jak będe potrzebował rad wiem juz do kogo sie zgłosic-dzieki!
szukam teraz w UK kogoś kto sie na tym zna, coby mi pożądny servis zrobił, bo niechcę jej ujeżdżac zanim nie bede pewny ze wsio z nią oki... znasz tu moze kogos takiego? bo ze mnie to niestety żaden mechanik, zawsze mnie do tego ciąneło ale jakoś poszedłem inną drogą...
za to kocham jezdzic, a to auto juz po paru milach zaczynało we mnie wzbudzac baaardzo pozytywne wibracje... teraz czas na servis, a potem- sport zawieszenie, alu juz znalazłem-http://cgi.ebay.co.uk/8-9-x17-BMW-BBS-POLISHED-2PCS-SPLIT-RIMS-CHROMED-LUGS_W0QQitemZ220209816709QQihZ012QQcategoryZ28648QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem
co o nich myślisz? itd...itd...itd... a w następną zimę... silnik! wszystko co da sie bezpiecznie wycisnąc z tego modelu... marzy mi sie turbo... co o tym myślisz?
thnx |
|
|
|
 |
radosc

|
Wysłany: 16-03-2008, 23:53
|
|
|
Trafiłeś na dobre forum, w wielu kwestiach znajdziesz tutaj kompetentną pomoc Co do mechaników w uk to zależy od budżetu. Słyszałem bardzo dobre opinie o Munich Legends mam kilka faktur od nich z moją angielką ale ceny zabijają. Najlepiej popytaj na http://bigcoupe.com na forum. Tam głównie Anglicy.
Co do felg to kwestia indywidualnego gustu, ja uwielbiam rs'y i alpinki 17. Choć ostatnio bardzo mnie ciągnie do shnitzerów Obejrzyj sobie fotki szóstek na forum w uk i zobaczysz z czym cs/2 do twarzy. Generalnie 17 wyglądają super a na 18 wygląda idealnie ale to moje zdanie prywatne.
Ten silnik nie jest dobry do turbo. Jest doprężony więc zbytnio dmuchnąć nie można. Najlepszy byłby odprężony silnik z cs/1 ten z katalizatorem co to zamiast 218 wyciągał 180 koników. Jest tu na forum kilku magików którzy temat turbo w praktyce praktycznej lub praktyce mówionej przerobili i osobiście byłem pasażerem turbosześć. Fantastycznie dzikie auto! |
|
|
|
 |
|
|