forum E24 Strona Główna forum E24
www.6.com.pl

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
635CSI Kraków - Witam
Autor Wiadomość
banol 

Wysłany: 19-03-2012, 17:00   635CSI Kraków - Witam

Witajcie.

W weekend spełniłem jedno z istotniejszych motoryzacyjnych pragnień. Nabyłem Szóstkę.
Chciałem ją mieć już daaaawno temu. Przespałem czas, kiedy w miarę przyzwoite auto można było kupić za niewielkie pieniądze na kontynencie, zatem pozostała Anglia. Do Londynu jechałem z jakimś takim dziwnym uczuciem, że coś przywlokę... W sumie miał to być Ford Granada 2,8i Ghia, który jest równie istotną pozycją na liście 'muszę mieć zanim się skończą'. Jako, że chłop od Granady nie odbierał, odgrzebałem nr telefonu z aukcji, która skończyła się jakiś czas temu z nie osiągniętą minimalną. Okazało się, że wóz dalej stoi, no, to wsiadłem w metro i pojechałem obejrzeć. Obejrzałem, przejechałem się, posłuchałem dziwnych opowieści, o tym, jaki to dobry wóz i jak niewiele mu trzeba żeby wrócił do pełnej chwały :D i nabyłem.

Jest w sumie wszystko to co chciałem i z czym z racji okoliczności zmuszony byłem się liczyć.

Musiałem się liczyć: Anglik, korozja ( progi, pas tylny, błotniki przód ) szpachla (ile, to się okaże ) Silnik rzygający olejem tu i ówdzie i pomniejsze, typowe dla samochodu z przebiegiem 270kkm zużycia. Shadowline...

Chciałem:
CS2, automat, klimatyzację (działa, czyli elementy nie zardzewiały :) ) prąd w urzadzeniach, które świetnie sobie bez niego radzą, ale jako gadżeciarz źle się czuję gdy go nie ma :D . Bardzo ucieszyło mnie pięć TRX - ów z relatywnie świeżymi oponami z kupą mięsa...
Jako bonus jest duzo historii serwisowej + MOTy od momentu zakupu, sporo rachunków na zakup nowych gratów, które niewątpliwie odciążą budżet przy remoncie.

Poniżej VIN, ale chyba niekompletny ( a przynajmniej krótszy niż dla samochodów z kontynentu)
291A BMW LM SCHMIEDERAD/KREUZSPEICH
S301A DIEBSTAHLWARNANLAGE MIT ZV
S339A SATIN CHROME
S401A SLIDING/VENT ROOF, ELECTRIC
S415A SUNBLIND FOR REAR WINDOW
S441A Volleder - Ausstattung
S459A SEAT ADJUSTM., ELECTR. W. MEMORY
S494A SEAT HEATING F DRIVER/FRONT PASSENGER
S498A HEADRESTS IN REAR, MECHANIC. ADJUSTABLE
S500A HEADLIGHT WASHER SYS/INTENSIVE CLEANING
S510A HEADLIGHT BEAM-THROW CONTR. F LOW BEAM
S530A AIR CONDITIONING
S540A CRUISE CONTROL
L812A ENGLAND VERSION
S850A ADD FUEL TANK FILLING FOR EXPORT
S925A SHIPPING PROTECTION PACKAGE

Plan, to faktycznie przywrócić wóz do chwały, choć bez wątpienia nie będzie to takie proste jak mówił sprzedawca. Zostanie oryginał, bez przekładki zarejestrowany jako zabytek.
Nie wiem, jak to będzie wyglądać czasowo... Szóstka to moje trzecie BMW. Mam jeszcze E32 750iL które obecnie obsługuję w zakresie koniecznych do dumnej eksploatacji napraw/wymian, oraz dupowóz E34 530 V8, którego obsługę zlecam innym :D
Perspektywa czasowa jednak, z racji prawie zamieszkiwania w garażu z pojazdami, jakoś mnie nie przeraża. Najważniejsze że wreszcie jest i etap nerwowego śledzenia ogłoszeń zakończył się :)
Poniżej jedyne zdjęcie, które zrobiłem trzęsącymi się rekami po zakupie. Więcej, kiedy wóz dotrze do PL
Pozdrawiam i liczę na Wasze wsparcie w tym, co mnie czeka.

Gorg 

Wysłany: 19-03-2012, 21:47   

Gratuluję :piwko:
Auto faktycznie "ruina" :v;

Macias 

Wysłany: 19-03-2012, 22:04   

jakbyś jeszcze podał ten VIN, bo pachnie mi podobnie do dwóch LHD, które już robiłem :twisted:

E24 RACING - w końcu wyjechała z garage :)
E39 530d/A jednak zmieniłem na manual - touring, hotel, holownik, itp, itd,
E39 540i/A express - 39,9 dm3/100...
E87 120d/A dla Pani frau.....

ASSISTANCE +48 605 269 269 (BMW BMW)
BMW PARTS & GARAGE +48 605 627 627 (MCS MCS)

Kudeł 

Wysłany: 19-03-2012, 22:05   

Witam.Wygląda nieźle z tym,że rzeczywiście ma sporo rdzy od spodu. Powoli sobie zrobisz. Ręce ci się pewnie trzęsły bo stanąłeś na jakimś zakazie :wink:
P.S. Macias nie szalej z wysp to jeszcze do ciebie nie przyjeżdżają :wink:
E24 635CSI/84
E38 728/96
:piwko:

Odpowiedz do tematu