forum E24 Strona Główna forum E24
www.6.com.pl

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
zakup e24 635
Autor Wiadomość
cartonik 

Wysłany: 10-05-2009, 16:33   zakup e24 635

na poczatku chciałbym sie przedstawić jestem tutaj nowy i mam na imie Marcin :) Wiec tak mam do kupienia wreszcie coś takiego czego szukałem bardzo dlugo interesowało mnie własnie takie auto jakie mam teraz okazje kupić w niemczech e24 635 wiec panowie pare pytan samochod jest w stanie oryginalnym tzn lakier i wszystkie elementy (jestem lakiernikiem) tu i tam jest troche rdzy lecz nie wiele wiem auto nie ma ocynku bo w tamtych latach tego nie bylo dopiero chyba od 86. Hmmm zastanawia mnie to w jakim stanie jest podloga bo tego jeszcze nie ogladałem i czy ona bedzie bardzo zgnita jak myslicie? Przebieg samochodu to 270tys. silnik sprawny w srodku skóra czarna nie tak bardzo zniszczona jak na te lata ale od razu widac ze oryginał. samochod jest w stanie oryginalnym ma nawet chromowane lusterka i na nadkolach chromy i nie wiem czy to jest akurat oryginalne? felgi również oryginał. Panowie poradźcie coś opłaca sie za 1000euro? i czy w ogole przyjade tym na kołach do polski ? to jest 1200km :( dziekuje za pomoc

Ps. z gory przepraszam ze tutaj pisze ale nie wiem gdzie także prosze moderatora o przeniesienie tam gdzie potrzeba.

KotSylwester 

Wysłany: 10-05-2009, 17:07   

1000 EUR to darmo za dobrą szóstkę.

W szóstce do kupienia liczy się kilka rzeczy:
1.blacha
2.chromy
3.kompletność.

Lakie zrobisz, mechanike zrobisz.

Jak się okaże że nie ma ćwiartek, nadkoli, błotników to już gorzej :)

Chromy są dość drogie, inne rzeczy czasem słabo dostępne, np. deska rodzielcza. Wiadomo kupić można wszystko :D

Który rok tej 635?

cartonik 

Wysłany: 10-05-2009, 17:22   

hmmm z bmw-sport kot sylwester witam :) hmmm rok 81. wszystko jest oryginalne nawet lewarek zmiany biegów w desce jest wszystko siedzenia recaro czarna skóra kubełki. Przeciez Pisze ze Ciwartek niema bo jestem lakiernikiem znam sie na tym :) hmmm jak myslicie bede w stanie dojechać tym do Polski czy raczej nie?

Łyżwa 

Wysłany: 10-05-2009, 20:10   

Cena wskazuje na to że to ruina. Ale jak masz szczęście to przyjedziesz z Niemiec także na chińskiej kosiarce. Generalne za mało danych żeby się wypowiadać. To że ma przebieg 270 to nic nie mówi. Niestety w tym wieku to już nie ma znaczenia. Kot ma rację min. co do kompletności. Zakładając że nie pordzewiała i że jedzie to czy czy jest kompletna bo jeśli będziesz chciał skompletować na orginał a ma braki albo uszkodzenia to będzie kosztowało dużo kasy.

cartonik 

Wysłany: 10-05-2009, 20:44   

hmmm auto chce po To aby je zrobić nie ważne ile mi to zajmie ważne że to zrobie rok dwa a moze trzy nie ważne bedzie wypas. Pozdrawiam w tym tyg jade to ogladać do glębnie wiec zdam relacje. Pozdrawiam

Macias 

Wysłany: 10-05-2009, 21:07   

jeśli to 81, pooglądaj sobie fotki z mojej renowacji. będziesz wiedział na co zwrócić uwagę :mrgreen: http://www.6.com.pl/macias.html natomiast z mojego doświadczenia wygląda, iż im nowsze auto tym bardziej zgnite i mniej staranne wykonane - przynajmniej z pierwszej serii...

E24 RACING - w końcu wyjechała z garage :)
E39 530d/A jednak zmieniłem na manual - touring, hotel, holownik, itp, itd,
E39 540i/A express - 39,9 dm3/100...
E87 120d/A dla Pani frau.....

ASSISTANCE +48 605 269 269 (BMW BMW)
BMW PARTS & GARAGE +48 605 627 627 (MCS MCS)

KotSylwester 

Wysłany: 10-05-2009, 21:45   

Siemka :)

81 to model CS na bazie BMW E12 - zawieszenie itp.
os chyba kwietnia 82 jest CS/1 na bazie BMW E28.

Różnice to od dostępności części (wiadomo e28 populrniejsze) poprzez różnice we wnętrzu (fotele, konsola, boczki itp.) kończąc na innych detalach - zderzak tylny, światła itp.

Niektórzy mówią że e12 bardziej pływa - ja nie wiem.

Ja szukałem modelu CS/1.

Polecam coś za 4-5tys EUR i mniejszą renowację, ale może to okazja :??: Ale w okazje już chyba nie wierze... nie za 1tys EUR.

cartonik 

Wysłany: 11-05-2009, 21:06   

dzieki wszystkim za rady musze to doglebnie obejrzeć i dam wszystkim znać pozdrawiam

Adam 

Wysłany: 15-05-2009, 07:35   

cartonik napisał/a:
hmmm auto chce po To aby je zrobić nie ważne ile mi to zajmie ważne że to zrobie rok dwa a moze trzy nie ważne bedzie wypas.

Musisz ochłodzić swój entuzjazm, żeby nie było tak jak wielu zapaleńców na forum (poczytaj użważnie), którzy kupili szóstke do roboty a póxniej bujali się ze sprzedażą na allegro.
Poza tym zyczę powodzenia, zapału i wygranej w totolotka :idea:
BMW M7 - 1:44.821 Tor Poznań

mizantrop 

Wysłany: 27-05-2009, 18:58   

Powodzenia w poszukiwaniach :)

Ja też z wszystkich E24 najbadziej lubię CS/1 i takowego posiadam.

Odpowiedz do tematu