forum E24
www.6.com.pl

Galeria - Jak wskazowka obrotomierza przeleci przez ekonomizer

MIŁOSZ - 16-01-2013, 18:02
Temat postu: Jak wskazowka obrotomierza przeleci przez ekonomizer
Silnik z mojego 628CSi doczekal sie zmilowania, po koniecznych naprawach zazna calkiem innego zycia a mianowicie wyladowal wczoraj w naszym nowym dupowozie (o samym dupowozie kiedyindziej).

Dla niewtajemniczonych: silnik po drobnym tunningu krecacy sie ciut wyzej niz przecietnie, pozbawiony odcinki, na YTP zlamal sie pedal gazu i zablokowal w pozycji maks, podczas nieudanej pruby zmiany biegu wskazowka obrotomierza polatala sobie po wskazaniu chwilowego zuzycia paliwa, diagnoza A: dwie zlamane dzwigienki na wydechu i jeden krzywy zawor, diagnoza B po otwarciu silnika: zniszczone wszystkie dzwigienki wydechowe, skrzywione wszystkie 6 zaworow wydechowych.

Kilka fotek:

HELMUT - 16-01-2013, 20:58

ale za to paznokcie masz już elegancko gratisowo wyfrezowane i śmiało możesz w nowym dupowozie kręcić do 9 koła :lol: no ale coś napomknij gdzie ma trafić , czyżby 728 8)
MIŁOSZ - 17-01-2013, 16:00

No coz, zazdrosc nie dawala mi zyc i tez postanowilismy zasmakowac E23, naturalnie wybor musial pasc tylko i wylacznie na 728i 8)

Z kreceniem do 9000 moze pojawic sie tym razem maly klopot, moja "sportowa" bestia przeszla ewidetnie w stan przedemerytalny i smiga od niedawna w automacie :shock: