| |
forum E24 www.6.com.pl |
 |
Forum użytkowników i miłośników - Uzbrojenie głowicy kompletem FEBI BILSTEIN lub RUVILLE
solaris520 - 05-08-2009, 21:17 Temat postu: Uzbrojenie głowicy kompletem FEBI BILSTEIN lub RUVILLE Czy wg Was można myśleć o tym (pozytywnie) ?
Pytam, bo w dobie „k.....u” nęcą mnie zestawy FEBI BILSTEIN i RUVILLE dostępne np. w IC (komplet: wałek, dźwigienki i chyba też osie dźwigienek ) w cenie podobnej do ceny samego wałka rozrządu BMW.
Teraz wprawdzie nie znajduję w ofercie IC zestawu FEBI BILSTEIN (poprzednio sprawdzałem w kwietniu i był), ale jest RUVILLE. Czy to jest warte uwagi ? – nie pytam o stosunek jakości do ceny, tylko ogólnie o jakość, „kompatybilność”. itd.
Ktoś z Was już uzbroił tym głowicę M30 lub M20 ?
Pozdr, marek.
Adam - 05-08-2009, 21:39 Temat postu: Re: Uzbrojenie głowicy kompletem FEBI BILSTEIN lub RUVILLE Uzbrajałem M30 FEBI BILSTEIN wszystko pasuje i pracuje bez zarzutu. Co do firmy RUVILLE mam mieszane uczucia.
solaris520 - 05-08-2009, 21:42
Extra, dzięki. Dokładnie to chciałem przeczytać.
Macias - 06-08-2009, 00:07
do febiego także nie mam zastrzeżeń
eM - 10-08-2009, 14:21
mi w e23 klepie dźwigienka więc może...... jaki jest koszt tego wszystkiego ? Może ze zniżkami kumpla będzie przystępna cena.
solaris520 - 11-08-2009, 01:19
| eMeR-Michał napisał/a: | | mi w e23 klepie dźwigienka więc może...... jaki jest koszt tego wszystkiego ? Może ze zniżkami kumpla będzie przystępna cena. |
Niedawno nie potrafiłem niestety znaleźć kompletu Febi Bilstein w IC, ale gdy w kwietniu oglądałem ceny, to do M20 wychodziło ok. 1600zł za komplet (jeżeli pamiętam bez zniżek). W podobnym czasie sprawdzałem to samo dla kolegi w E23 M30 i kosztowało podobnie (chyba niewiele drożej).
Komplet, to tak jak pisałem: wałek, 12 dźwigienek oraz obydwie ich osie.
Koszt dźwigienek Febi kupowanych osobno, to ok. 80-100zł (czyli prawie tak samo jak w ASO). Wałek to największa różnica w porównaniu z ASO, bo Febi ok. 650-700pln, a BMW to koszt ok. 1700-1850pln.
(z braku czasu ceny podaję z pamięci, ale przeglądnę to niebawem dokładniej, bo to teraz niestety lubi się zmieniać).
pozdr.
|
|