| |
forum E24 www.6.com.pl |
 |
Forum użytkowników i miłośników - zakup e24 635
cartonik - 10-05-2009, 16:33 Temat postu: zakup e24 635 na poczatku chciałbym sie przedstawić jestem tutaj nowy i mam na imie Marcin Wiec tak mam do kupienia wreszcie coś takiego czego szukałem bardzo dlugo interesowało mnie własnie takie auto jakie mam teraz okazje kupić w niemczech e24 635 wiec panowie pare pytan samochod jest w stanie oryginalnym tzn lakier i wszystkie elementy (jestem lakiernikiem) tu i tam jest troche rdzy lecz nie wiele wiem auto nie ma ocynku bo w tamtych latach tego nie bylo dopiero chyba od 86. Hmmm zastanawia mnie to w jakim stanie jest podloga bo tego jeszcze nie ogladałem i czy ona bedzie bardzo zgnita jak myslicie? Przebieg samochodu to 270tys. silnik sprawny w srodku skóra czarna nie tak bardzo zniszczona jak na te lata ale od razu widac ze oryginał. samochod jest w stanie oryginalnym ma nawet chromowane lusterka i na nadkolach chromy i nie wiem czy to jest akurat oryginalne? felgi również oryginał. Panowie poradźcie coś opłaca sie za 1000euro? i czy w ogole przyjade tym na kołach do polski ? to jest 1200km dziekuje za pomoc
Ps. z gory przepraszam ze tutaj pisze ale nie wiem gdzie także prosze moderatora o przeniesienie tam gdzie potrzeba.
KotSylwester - 10-05-2009, 17:07
1000 EUR to darmo za dobrą szóstkę.
W szóstce do kupienia liczy się kilka rzeczy:
1.blacha
2.chromy
3.kompletność.
Lakie zrobisz, mechanike zrobisz.
Jak się okaże że nie ma ćwiartek, nadkoli, błotników to już gorzej
Chromy są dość drogie, inne rzeczy czasem słabo dostępne, np. deska rodzielcza. Wiadomo kupić można wszystko
Który rok tej 635?
cartonik - 10-05-2009, 17:22
hmmm z bmw-sport kot sylwester witam hmmm rok 81. wszystko jest oryginalne nawet lewarek zmiany biegów w desce jest wszystko siedzenia recaro czarna skóra kubełki. Przeciez Pisze ze Ciwartek niema bo jestem lakiernikiem znam sie na tym hmmm jak myslicie bede w stanie dojechać tym do Polski czy raczej nie?
Łyżwa - 10-05-2009, 20:10
Cena wskazuje na to że to ruina. Ale jak masz szczęście to przyjedziesz z Niemiec także na chińskiej kosiarce. Generalne za mało danych żeby się wypowiadać. To że ma przebieg 270 to nic nie mówi. Niestety w tym wieku to już nie ma znaczenia. Kot ma rację min. co do kompletności. Zakładając że nie pordzewiała i że jedzie to czy czy jest kompletna bo jeśli będziesz chciał skompletować na orginał a ma braki albo uszkodzenia to będzie kosztowało dużo kasy.
cartonik - 10-05-2009, 20:44
hmmm auto chce po To aby je zrobić nie ważne ile mi to zajmie ważne że to zrobie rok dwa a moze trzy nie ważne bedzie wypas. Pozdrawiam w tym tyg jade to ogladać do glębnie wiec zdam relacje. Pozdrawiam
Macias - 10-05-2009, 21:07
jeśli to 81, pooglądaj sobie fotki z mojej renowacji. będziesz wiedział na co zwrócić uwagę http://www.6.com.pl/macias.html natomiast z mojego doświadczenia wygląda, iż im nowsze auto tym bardziej zgnite i mniej staranne wykonane - przynajmniej z pierwszej serii...
KotSylwester - 10-05-2009, 21:45
Siemka
81 to model CS na bazie BMW E12 - zawieszenie itp.
os chyba kwietnia 82 jest CS/1 na bazie BMW E28.
Różnice to od dostępności części (wiadomo e28 populrniejsze) poprzez różnice we wnętrzu (fotele, konsola, boczki itp.) kończąc na innych detalach - zderzak tylny, światła itp.
Niektórzy mówią że e12 bardziej pływa - ja nie wiem.
Ja szukałem modelu CS/1.
Polecam coś za 4-5tys EUR i mniejszą renowację, ale może to okazja Ale w okazje już chyba nie wierze... nie za 1tys EUR.
cartonik - 11-05-2009, 21:06
dzieki wszystkim za rady musze to doglebnie obejrzeć i dam wszystkim znać pozdrawiam
Adam - 15-05-2009, 07:35
| cartonik napisał/a: | | hmmm auto chce po To aby je zrobić nie ważne ile mi to zajmie ważne że to zrobie rok dwa a moze trzy nie ważne bedzie wypas. |
Musisz ochłodzić swój entuzjazm, żeby nie było tak jak wielu zapaleńców na forum (poczytaj użważnie), którzy kupili szóstke do roboty a póxniej bujali się ze sprzedażą na allegro.
Poza tym zyczę powodzenia, zapału i wygranej w totolotka
mizantrop - 27-05-2009, 18:58
Powodzenia w poszukiwaniach
Ja też z wszystkich E24 najbadziej lubię CS/1 i takowego posiadam.
|
|