| |
forum E24 www.6.com.pl |
 |
Forum użytkowników i miłośników - Premiera 635Csi
viggen - 02-10-2008, 22:38 Temat postu: Premiera 635Csi Witam dzis z jednodniowym opoznieniem udalo sie skonczyc w 99,9% odbudowe 6
Auto przyplynelo do nas ze slonecznje kaliforni mialo uszkodzony blotnik maska dwie szyby poszycie slupka, szybe przednia i boczna spoiler inakladke boczna
Jedyne czego nie udalo sie jeszcze zrealizowac to lusterko prawe ktore jeszcze nie doatlo z zagranicy
Macias - 02-10-2008, 22:56
to ja skrytykuję deczko
1. lusterka są w pl, trzeba było tylko dać znać ,
2. tylni lewy błotnik inny odcień,
3. nerki po przejściach,
4. tylni spojler nie z tych lat,
5. felgi tak samo,
6. reszta jak na początek oki
chico - 03-10-2008, 06:19
felgi strasznie paskudne to fakt
chyba najbrzydsze w historii BMW
zapraszam po wlasciwy spoiler do mnie na PW
Maniek - 03-10-2008, 11:05
i znow plastikowe 6 chociaz czesci bedzie latwiej kupic .... troszke od e30 troszke od e32 i bedzie jak tralala . felgi nie takie straszne .... na e39 wygladaja calkiem niezle . ale ogolnie oki
Rafał - 03-10-2008, 13:33
To co masz do zrobienia juz wiesz.
Ze zdjec nie widac, mysle ze bez rudego - i tego Ci zazdroszcze.
6 to 6 a ze cs2 to zadna ujma dla tego modelu.
Troche pracy, kasy i bedzie sliczna, Gratuluje
radosc - 04-10-2008, 09:30
Kurcze w tym kolorze cs/2 wyglądają fantastycznie! Gratuluje. Faktycznie razi spoiler. W stanach nie było wogóle dostępnych spoilerów mtech do cs/2 tylko do M6. Tych gumowych już nie montowano. Proponuje jednak wymienić na mtecha.
Wrzucić jeszcze sportsitze i będzie super!
Gratuluje
KotSylwester - 04-10-2008, 10:32
A mi się te felgi podobają, szczególnie w tym chromiku, jak będziesz chciał sprzedać to daj znać (do E34 wrzucę). Kolor ciekawy.
Czy masz fotki przed naprawą, bo z opisu groźnie wygląda
Z przedniego zderzaka chyba odchodzą plastiki od góry? Walczyłes z tym, bo pewnie jeden z kolegów będzie zainteresowany jak to tam wygląda.
viggen - 05-10-2008, 09:27
Auto kupilem z mysla o remoncie 628csi 82' Zakup w USA byl stosunkowo tani nawet z uwzglednieniem kosztow transportu. Przypłyneła do Polski 2 lipca tego roku
a wygladala tak:
zdjecie z aukcji copardu na nim nie widac ze felgi sa w chromie
Te zdjęcia są jeszcze z aukcji, widać wiekszość uszkodzeń auta.
szyba przednia, boczna prawa, maska, blotnik, urwane lusterko, nosek, kratka prawa, kierunkowskaz, lampa przednai prawa, nakladka boczna przedni spoiler.
Gdy wyjechala z kontenera od razu zmienilem zdanie
Zdjecia jak wygladlo auto po przywiezeniu do gazaru:
To zdjecie uważam za jedno z bardziej tagiczny tego auta, pokazuje jak duzo trzeba bylo w niej zrobic. Zrobione 3 lipca musze przyznać ze troche w tym momencie zwatpilem, że dobrze zrobiłem kupując ten egzemplarz. Troche nawet wątpilem w szanse uratowania samochodu.
Poprosiłem o ocene starszego blacharza (tzn starej daty) oraz kolegę z PZM
Jeden i drugi stwierdził, iż wygląda strasznie to uszodzenie nie jest skomplikowane do naprawy, a kumple z PZM ze nie wpywa na sztywność karoseri i bezpieczeństwo jazdy.
Elementy, które doszły po rozebraniu auta:
kliny przedniej szyby, ozdobna listwa dachu, prowadnica szyby i mocowania lusterka, naprawa wewnętrznego fartucha blotnika, chłodnica, mocowanie lampy prawej
Rafał - 05-10-2008, 11:38
Wygladała nie ciekawie, pewnie wiecej kosztował transport niz sama szocha.
chico - 05-10-2008, 11:55
a myślałem że rozbite e24 jest niesprzedawalne.
Sam osobiście ,w życiu bym się nie zdecydował.
viggen - 05-10-2008, 13:22
elementy wymienione na dobre lub nowe
1. maska przednia
2. błotnik prawy
3. szyby komplet brąz wiem, że na rynek usa nie były montowane ale uważam iż dobrze pasuja do tego koloru lakieru
4. kierunkowskazy europejskie
5. lusterko zewnętrzne
6. kliny szyby
7. wykonczenie dachu
8. wygłuszenie maszki
9. okulary mocujące lampy
10 kratka przednia
11. szklo lamp przednich mijania soczewki asymetyczne hella
12. poszycie słupka przedniego
13. chłodnica
14. pas przedni
15. zawias maski
Praca blacharza to nie tylko wymiana uszkodzonych elementów na nie uszkodzona. Przedewszytki praca nad przdnim slupkiem. Usuniecie poszycia slupka prawgo przez rozpunktowanie na drugi, wyprostowanie fartucha wewnetrznego, wymiana przedniego pasa. Wyrównanie punktow styku blacharz wykonał przez cynowanie a na koniec szpachala natryskowa.
Moim zadaniem była naprawa przedniego spoilera bocznego wykonczenia zderzka. Niestety nie obyło sie bez problemów. Materiał z jakiego są wykonane te elementy to cos po miedzy guma a plastikiem. Nie łacza do połączenia przez spawanie plastiku
Naprawe wykonałem przez klejenie oraz zakładanie szwów stalowych. Dodatkowa od tyłu zamocowalem ze stali nierdzewnej belke usztwaniajaca spoiler.
Praca wykończeniowa przedniego zderzka, ktora pozostała do wykonania to spasowanie wszytkich elementów tak by nie pręrzyły i wspólnie ze soba pasowały. Do tego celu zamówilem klei poliuretanowy Forsch'a a przed spasowaniem wszytkie detale podgrzej w komorze lakierniczej. Końcowy efekt za klika dni
Kuba - 06-10-2008, 09:25
bardzo ciekawy eksperyment - gratuluję determinacji
bogumił - 06-10-2008, 09:56
Co to za zbiornik jest pod maską z prawej strony? Ten co wygląda jak miniaturka butli z szambem?
Fajne autko.
Macias - 06-10-2008, 10:33
| bogumił napisał/a: | Co to za zbiornik jest pod maską z prawej strony? Ten co wygląda jak miniaturka butli z szambem?
Fajne autko. |
to hamerykańska ekologia
Marek - 06-10-2008, 10:42
| bogumił napisał/a: | Co to za zbiornik jest pod maską z prawej strony? Ten co wygląda jak miniaturka butli z szambem?
Fajne autko. |
pochłaniacz par benzyny - ekologiczne ustrojstwo
No no determinacja godna podziwu .... auto chyba pod naczepę wjechało ...
viggen - 06-10-2008, 13:39
dokladnie bylo tak
poprzedni wlasciciel zrobil przeglad auta i wyjechal z warszatu doslownie 1 mile od nie wjechal pod stojaca naczepe tyl
KotSylwester - 06-10-2008, 18:38
Hejka, widziałem dzisiaj to autko na Zamienieckiej. Jesteś z tych okolic? Chętnie bym je obejrzał i pogadał o e24, pracuję ulicę obok.
Pozdrawiam
Radek
tomcad - 16-10-2008, 23:41
Bardzo mi się podoba ta amerykańska wersja, i ten kolorek
Gratuluję zakupu i determinacji!
Adam - 18-10-2008, 12:53
Gratulacje
| Kuba napisał/a: | bardzo ciekawy eksperyment - gratuluję determinacji |
To się nazywa zakochanie
|
|