forum E24
www.6.com.pl

Spotkania - BERLIN OLDTIMER SHOW 03-05.06.06

MIŁOSZ - 27-04-2006, 21:02
Temat postu: BERLIN OLDTIMER SHOW 03-05.06.06
03-05 czerwca odbywa sie w Berlinie OLDTIMER SHOW

http://www.dieoldtimershow.de/

W zeszlym roku bylo ponoc super, mozna tez zgloscic wlasne auto i ustawic na placu dla ogladajacych, wstep wtedy jest za darmo, formularz trzeba wyslac online do 1szego maja.

Wybiera sie ktos?? Jak by bylo kilku chetnych to mozna by zrobic cos w rodzaju 2 - 3 dniowego zlotu E24 ze zwiedzaniem Berlina ......

Jak ktos lubi warunki podlogowe w studenckim 40 metrowym mieszkaniu to zapraszam do siebie, moge tez pomoc w znalezieniu niedrogich noclegow o wyzszym standarcie.

zapraszam :)

Jule - 27-04-2006, 21:53

No z tym zameldowaniem autka bedzie klopot hihi bo oldis w Niemczech licza sie od 30 lat, czyli do roku 1976 :wink:
Major - 27-04-2006, 22:12
Temat postu: Re: BERLIN OLDTIMER SHOW 03-05.06.06
MIŁOSZ napisał/a:
03-05 czerwca odbywa sie w Berlinie OLDTIMER SHOW

http://www.dieoldtimershow.de/

W zeszlym roku bylo ponoc super, mozna tez zgloscic wlasne auto i ustawic na placu dla ogladajacych, wstep wtedy jest za darmo, formularz trzeba wyslac online do 1szego maja.

Wybiera sie ktos?? Jak by bylo kilku chetnych to mozna by zrobic cos w rodzaju 2 - 3 dniowego zlotu E24 ze zwiedzaniem Berlina ......

Jak ktos lubi warunki podlogowe w studenckim 40 metrowym mieszkaniu to zapraszam do siebie, moge tez pomoc w znalezieniu niedrogich noclegow o wyzszym standarcie.

Matura :evil: moze za rok

MIŁOSZ - 28-04-2006, 09:25

Jak sie wejdzie na http://www.dieoldtimershow.de/

Nalezy kliknac na dole Berlin (MAFZ)

na nastepnej stronie w glownym pasku kliknac START i wtedy na gorze pojawia sie do wyboru jezyk polski

Cala strona na tyle na ile przegladnalem jest tez po naszemu, najwyrazniej licza na nas :)

Jule - 28-04-2006, 15:47

Cytat:
Cala strona na tyle na ile przegladnalem jest tez po naszemu, najwyrazniej licza na nas

pewnie ze licza, zobacz na stronie glownej jak sie witaja 8) :lol:

Adam - 28-04-2006, 16:50
Temat postu: Re: BERLIN OLDTIMER SHOW 03-05.06.06
MIŁOSZ napisał/a:
Jak ktos lubi warunki podlogowe w studenckim 40 metrowym mieszkaniu to zapraszam do siebie

Jestem za lecz muszę przemysleć temat.

MIŁOSZ - 28-04-2006, 18:42

Jule ma racje :( to nie Essen i Youngtimery nie beda w ogole przedmiotem imprezy a rok graniczny to 1976. Tak czy tak podtrzymuje propozycje i gdyby znalazlo sie kilka chetnych nie tylko osob ale takze rekinow to moglbym sie postarac o przekwalifikowanie tego na taki Berlinski zlot z atrakcjami :D

Bedzie pokazowy przejazd Berlinskim RINGiem czyli obwadnica ktora ma tak na oko chyba ze 100km ale tu tez warunkiem jest <1976 :(

Majek - 28-04-2006, 19:23

ja jestem zainteresowany

Automobil Klub z Gdyni też organizuje wyjazd

MIŁOSZ - 18-05-2006, 17:10

To jak przyjezdza ktos??

Ja chyba nawet weekend wczesniej 6che do Berlina przygonie - z rocznikiem 1982 na plac sie wprawdzie nie zakwalifikowalem :D ale zawsze jakis pretekst zeby troszke Pb98 przepalic.

Moj telefon w Niemczech +491636220010 jak by co...

mysteryclient - 22-05-2006, 15:21

Jestem zainteresowany o ile na targach są stoiska z częściami.
No i oczywiście warunki studenckie mi odpowiadają.

MIŁOSZ - 22-05-2006, 17:21

Nic nie wiem o czesciach, oni raczej unikaja slowa targi a bardziej ma byc to cos w stylu wystawy - ale granica lezy bardzo blisko bo i tak co drugie wystawiane auto jest do sprzedania.

No dwuosobowego zlotu raczej nie bedziemy robic na caly weekend, ja raczej wybieram sie w sobote, i raczej 6cha - jak przyjedziesz swoja to bedzie fajnie :) zapraszam - jak by co to dzwon.

Gruby - 23-05-2006, 08:38

Mam problem przyjazdu z głowy.Zapomniałem że mój brat się hajta :D
MIŁOSZ - 04-06-2006, 18:53

Spotkanie sie odbylo, w bardzo skromnym gronie: Ja, Tommy i kolega Daniel jezdzacy E28 528i ale i tak bylo zajefajnie, spotkalismy sie juz w sobote wieczorem i w niedziele z samego rana ruszylismy na Oldtimer Show.

Pogoda poczatkowo niedopisywala , jak widac na zdjeciach bylo szaro ponuro a ilosc klasykow nie powalala na kolana, kiedy zaczelismy narzekac wyszlo slonce i nagle zaczal zbierac sie tlum. W brew zapowiedzia mozna bylo bez problemu wjechac na teren targow samochodami z lat 80tych i szybciutko zajelismy miejsca w poblizu kilku innych rekinkow.

Jak zwykle spedzilismy sporo czasu porownujac swoje samochody, bylem niezwykle zaskoczony elastycznoscia i kultura pracy silnika i trzybiegowego automatu w "czarnulce" Tommyego.

Tutaj troche zdjec, niestety z pamiecia w aparacie mam wiecej problemow niz koniami pod maska a z wiekszoscia pospieszylem sie zanim wyszlo slonce wiec jakosc jest taka a nie inna. Juz teraz proponuje powtorke w przyszlym roku moze z troszke wieksza iloscia E24 :D

TUTAJ ZDJECIA

mysteryclient - 05-06-2006, 09:43

Potwierdzam - było naprawdę świetnie - po wyjściu słońca :)
Sam fakt, że brało się czynny udział w wystawie jest juz duzym wyróznieniem i powodem do dumy :D

Poza tym miałem tę przyjemność poznać sie i spotkac z fajnymi ludźmi jakimi są Miłosz z żona i jego kolega Daniel.

Przyjemnie było oczywiście przejechac sie rekinkiem z trochę inną (alpinki) skrzynią biegów!!!

Wracając, na granicy (po raz pierwszy odkąd jeżdżę Szuchą) miałem małe problemy z Panami Pogranicznikami - którzy stwierdzili, że nielegalnie wywiozłem samochód z kraju. Miałem juz wczesniej przygotowaną na tę okazję śpiewke, która polegała na graniu głupa, iż myślałem, że zakaz dotyczy wyjazdu poza Unię Europejską ;)
W końcu mnie puścili i pogrozili palcem :D

P.S. Miłosz dzięki jeszcze raz za gościnę - oczywiście jakby co serdecznie zapraszam do siebie :) acha - "podwiązka" ;) wytrzymała do samego Wrocławia!!!